15 Kas 2010

di-zine : Life Unexpected



Life Unexpected’in klasik bir hikayesi var. Lux, zamansız doğan bir çocuktur. Annesi tarafından terkedilmiştir, babasınınsa zaten haberi yoktur kendisinden. Yıllarca koruyucu aileler yanında kalmıştır. Kalbiyle ilgili bir sağlık sorunu olduğundan dolayı kimse onu evlat edinmemiştir. Onunsa istediği şey gerçek bir aileye sahip olmaktır. Sosyal hizmetlerin boyunduruğundan çıkabilmek için gerçek anne ve babasını aramaya başlar ve babasını bulur. Buradan sonrası hiç de bizim beklediğimiz gibi gelişmez.Lux, babası tarafından bağrına basılır. Annesinin ülkeyi sallayan bir radyo programının sunucusu olduğunu öğrenir ve onun tarafından da bağra basılır. Lux sonunda istediği aileye sahip olmuştur. Ama işler bu noktadan sonra arap saçına döner.
Ben derim ki bu sıcacık hikayeye bırakın kendinizi. Sıcak bir hikaye diyorum çünkü, karakterlerin hiçbirinden nefret edemiyorsunuz. Hatalar yapıyorlar, özürler diliyorlar, affetmiyorlar ve siz hepsini anlayabiliyorsunuz, onların hissettiklerini hissedebiliyorsunuz.

Ergenlik dönemimizde eminim hepimiz böyle bir aileye sahip olmanın hayallerini kurmuşuzdur. Şimdiyse ben, gelecekte “iyi anne” olabilmek için bu diziden faydalanıyorum. Mesela ilk madde; çocuğunu bırakıp gitme, sonra kendini affettirmesi zor oluyor.

4 yorum:

modafobik dedi ki...

Güzele benziyor ya, bakalımm (:
Bu arada bayramın kutluu olsun, nice sağlıklı ve mutlu bayramlaraa! (:

nephe dedi ki...

senin de bayramın kutlu olsun =)

DOREMİ dedi ki...

Seni geleceğin örnek anneleri arasında göreceğim kesin..tüm bu konulardan yaşamına pay çıkartabiliyorsun..geriye sarılmayan tek şey zaman,evet hatalarımız olacaktır ama,yaşamında derin yaralar bırakacağınız kimsenin olmaması savaşını da vermek gerek..:))

DOREMİ dedi ki...

Sevgili Dif seni bu aralar göremiyoruz,yollarını gözlüyoruz valla..:))