27 Mar 2011

doppler etkisi : La Roux

Dinlediğin müziklerden zevk alamıyorsan, müzik yapmanın zamanı gelmiş demektir.

Sevimli bir electropop ikilisi La Roux. İsimlerini ilk duyduğumda fransız olduklarını düşünmüştüm, ancak fransız değil ingiliz bu insanlar. Üstelik Londra çıkışlılar. Ve ilk single'larını 2008'de çıkarmış olmalarına rağmen şimdiden electropop dünyasında kendilerine sağlam bir yer edinmişler.
Grup vokalde farklı sesiyle Eleanor "Elly" Jackson ve klavye ve synthesizer’da Ben Langmaid'den ibaret. Bence sadece iki kişiyle bile ne kadar farklı bir müzik yapılabileceğinin örneği onlar.


Elly ve Ben 2004 senesinde tanışmışlar ve uzun bir süre birlikte Automan adı altında akustik parçalar üzerinde çalışmışlar. Zaman içinde yaptıkları müzik şekil değiştirmiş ve 2008'de La Roux olarak Quicksand adlı ilk single'larını çıkarmışlar. 2009 yılında da ilk ve şimdilik tek olan La Roux adlı albümleri yayınlanmış. Toplamda bugüne kadar bir albüm ve dört single çalışması yapmış grup. Hatta sıralayalım bunları ;



Albümleri ;

-> La Roux (2009)


Single'ları ;

-> Quicksand (2008)
-> In For The Kill (2009)
-> Bulletproof (2009)
-> I'm Not Your Toy (2009)




Albümdeki favori parçam Tigerlily, bence albümün en hareketli parçası kendisi - en alttan dinleyebilirsiniz. Quicksand ve Bulletproof adlı parçalar kaçırılmamalı, hatta kaçmaması gereken parçalara Colourless Colour eklenebilir. Reflections Are Protection'da insan kendini bulabilir ve I'm Not Your Toy'da isyan edilebilir. Bunların dışında Armour Love ve In For The Kill adlı parçalar da dinlenmesi gerekenlerdendir bence.



Bu seferlik sözü daha fazla uzatmıyor ve sizi La Roux'a havale ediyorum :)



Hiç yorum yok: