15 Eki 2011

di-zine: Terra Nova




Yıl 2149. Dünya'daki kirlilik almış başını gidiyor. İnsanlar güneşi bile göremez duruma gelmişler, o derece bir kirlilik. Nüfus, Dünya'nın taşıma kapasitesinin üstüne çıkmış bile. Artık Dünya'nın sonu gelmiş. Derken bilim
adamlarının aklına çok şahane bir fikir geliyor ve Dünya'yı kurtarmak için zamanda yolculuk yapmanın yolunu keşfediyorlar. Amaçları ise geçmişi değiştirerek geleceği kurtarmak. Ve 85 milyon yıl öncesine, dinozorların zamanına, yolculuk başlıyor.

Buraların olmazsa olmaz karakteri Komutan Taylor (ki kendisini Avatar filminden hatırlayabiliriz) ve ekibi, bu yolculuğa ilk çıkan ve Terra Nova kolonisini oluşturmaya başlayanlardan. Sonrasında ise 2149'lardan seçilen vatandaşlar parça parça gönderiliyor Terra Nova'ya.

Başroldeki ailemiz ise Shannon ailesi. Polis baba Jim, doktor anne Elisabeth, örnek gencimiz Maddy, asi gencimiz Josh ve otçul dinozorları eliyle besleyen minik Zoe. Bu ailenin gelişi de ayrı bir olaylı.

İnsanlık umut fakat her şey de güllük gülistanlık değil. Terra Nova'daki aksiyonlar almış başını gidiyor. İsyan edenler mi dersin, çeşit çeşit dinozorlar mı dersin, hastalıklar mı dersin, sırlar gizemler mi dersin... aksiyonun dozu hiç düşmüyor maşallah.

Dizinin IMDb notunun da 7 olduğunu demeden geçmeyelim ve bu muhabbeti de burada bitirelim.




3 yorum:

D!mple Rock dedi ki...

merak konusu.. el atılası ^^

mm dedi ki...

Güzel dizi.:) 1. sezonunu izledim ama ikinci sezon var mı bilmiyorum bulamadım nette.:(

nephe dedi ki...

Maalesef 2. sezon iptal edildi ama başka bi kanal alır da ille de ben bunu yayınlayacağım der mi bilinmez :)