9 Şub 2011

doppler etkisi : 8mm

Hush little angel, won't you try
The devil hears you when you cry


Los Angles, CA çıkışlı Amerikalı bir grup 8mm. Evet, yine ABD kökenli bir grupla geldim sizlere.
Tarz olarak biraz sert bir trip-hop veya yumuşak bir pop-rock oldukları düşünülebilir. Aslında trip-hop'a kayan bir pop-rock grubu 8mm - ki bu farklılıkları her parçalarında kendini gösteriyor. Klasik ve yumuşak trip-hop'tan sıkılanlar için güzel bir alternatif kendileri. Bana sorarsanız trip-hop'ın karanlık yüzünün temsilcileri onlar.
Onlar kendilerini noir pop olarak tanımlıyorlar, o ayrı tabi =)


Sean Beavan ve eşi Juliette Beavan tarafından kurulmuş 8mm. Aralarına Jon Nicholson'ın da katılmasıyla 2004'te tamamlanmışlar. Ve günümüze kadar tadına doyulmaz kayıtlar yapmışlar.
8mm'in ilginç bir özelliği var. Genelde gruplarda frontman'ler olmasına rağmen, 8mm'de frontwoman var. Evet, bu grup bir dişi tarafından yönetiliyor ve bu yaptıkları müziğin adeta her noktasından yansıyor. Bu yansımalar sayesinde kendilerine yakın müzikler yapan gruplar arasından sıyrılıyorlar bence.

İlk izlenim her zaman çok önemlidir, malum. 8mm de kendini ilk defa One Tree Hill adlı popüler televizyon şovunda göstermiş iki parçayla. Daha sonra Carly Simon'ın Nobody Does It Better adlı parçasını yeniden uyarlamışlar ve bu parça Mr. & Mrs. Smith adlı filmde kullanılmış. Liar adlı parçaları Grey's Anatomy'de ve Dirt'ün sezon finalinde yer almış. Bunların dışında da pek çok televizyon şovunda ve dizide kullanılmış parçaları. Yani bir yerde bir şekilde eminim hepimiz dinledik 8mm'i, çok yabancı değiliz kendilerine =)

Lafı daha fazla uzatmıyorum.




Stüdyo albümleri ;


-> Songs To Love And Die By (2006)


EP'leri ;


-> Opener (2004)-> On a Silent Night (The Christmas EP) (2008)
-> Love and the Apocalypse (2010)






Dinlediğim parçalarının içinde benim zevkime en yakın olan parçalar Stunning ve Angel. Ne kadar sert olabileceklerini merak edenler için Quicksand'ı önerebilirim. Bones, Never Enough ve Nobody Does It Better parçaları da mutlaka dinlenmesi gerekenler arasına girebilir. Bunların yanı sıra Crawl adlı parçaları size elektronun lounge müzikteki yerini hatırlatabilir ve Never Go Back Again adlı parçaları da size vokalin ne kadar mükemmel bir sesi olduğuna dair fikir verebilir. Hatta üşenmem, utanmam, en alta koyarım bir an önce fikir edinmeniz için.


Gelelim benim en çok eğlendiğim bölüme, albüm kapakları =)
Dediğim gibi, sanki biraz karanlık bir grup 8mm. Söz konusu albüm kapakları olduğunda bu böyle. Ama bu kapakları beğenmediğim anlamına mı geliyor ? Hayır tam tersi, gerek stüdyo albümleri olsun, gerek single'ları, çok güzel işler çıkarmışlar bana kalırsa. Yaptıkları müziğe uygun görseller seçmişler ve seçtikleri her görsel birbirinden hoş. Severek yapılan işlerin ürünleri başka oluyor azizim.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, web sitelerinin tasarımı da son derece hoş. Merak eden olursa ;
http://www.8mmaudio.com/site/site.html

Daha da uzatmayayım artık lafı, yine hepinizi bayılttım bence. Artık çekiliyor ve sizi 8mm ile baş başa bırakıyorum =)


Hiç yorum yok: