17 May 2011

echo-laser : Piano Lessons


Hani böyle bir şarkı başlar ve bir anda içiniz huzur, mutluluk, heyecan dolar ya, işte öyle bir şarkı Piano Lessons.
Porcupine Tree'nin Stupid Dreams albümündeki 2. parça olan bu şarkı, öncesinde piyanoya yeni başlayanlar için verilen alıştırmalara benzeyen notalarla başlıyor ve sonrasında çok acayip ufo sesleriyle devam ediyor. Tüm heyecanıyla ilerlerken bir anda yavaşlıyor ve daha romantik bir havaya bürünüyor. Derken bir anda tekrar ufo seslerini duyuyorsunuz. İnanılmaz eğlenceli ve psychedelic :) 

Şarkı bence günümüz müzik dünyasının ne kadar da piyasa olduğundan bahsediyor. Yeteneksiz, sadece popüler olma çabasında olan "müzisyen"lerden yakınıyor Steven Wilson abimiz. Sanki küçükken, amacına ulaşamamış bir kadından piyano dersi almış bir çocuğun hikayesi var şarkıda. Kadın onlardan biri olamayacağını çünkü dışarıda onlardan çok fazla olduğunu söylüyor ki bence haklı da. 


you don't need much to speak of
no class, no wit, no soul
forget your own agenda
get ready to be sold


Şarkının klibi ile sözleri arasında bir bağ olduğunu fark etmemek de elde değil. Nakarat kısmı başladığında, klipte "chorus" yazısı görüyoruz. Popüler olma çabasında olan birinin klibi çekiliyormuşçasına bir izlenim var. Daha fazla ipucu vermeden bulmaca gibi olan klipteki imgeleri bulma işini de size bırakıyorum :)



2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

güzel ve manidar bir parça..

mjoranda dedi ki...

kesinlikle :) zaten porcupine tree'nin çoğu şarkısı harikadır. yorum için teşekkürler